Неоторизирано проникване в системата за гласуване наложи необходимостта от повторно гласуване за кандидатите за Цар на минералната вода и Царица Роза – Павел баня – 2024, предаде репортер на "Фокус". Хакерската атака е следствие на големия интерес към избора, който вече пета година се провежда с онлайн гласуване.

Поради новите обстоятелства около конкурса за Цар и Царица се налага промяна в сроковете на гласуване, а именно: за Цар на минералната вода и Царица Роза всеки желаещ може да даде своя вот до 22:00 часа на 13 юни 2024 г. (четвъртък). Профилите на претендентите за царските корони можете да разгледате ТУК и ТУК.

Вечерта на 13 юни на лятната сцена на пл. "Освобождение" ще бъдат коронясани двамата победители в онлайн гласуването – Царица Роза и Царят на минералната вода. Конкурс – спектакълът започва в 20:00 часа с водещ Орлин Горанов.

Тази година в юбилейното XX-то издание на Празника на розата и минералната вода участват 10 момичета и 7 момчета, които мерят сили за царските корони – тази на Цар на минералната вода, и на Царица Роза.