От 20 юли /сряда/ във Велико Търново започва изграждането на улица "Козлодуй“, съобщават от Общината. Строителството стартира от страната на ул. "Мармарлийска“, заради което ще е необходимо освобождаване на подхода и намиращия се в района паркинг от автомобили.

Първите дейности включват премахване на сухи дървета и растителност, попадащи в района на проектното трасе, преместване на дървета, включително от по-големи видове като чинар, както и полагане на ВиК-мрежа.

6 метра ще е широчината на пътното платно, към нещо ще бъдат оформени тротоари и джобове за съдове за смет. Монтирано ще бъде ново улично осветление. След цялостното асфалтиране ще бъдат положени и повдигнати пешеходни пътеки. Навсякъде, където е възможно по трасето, ще бъде направени разширения за паркоместа

Улица "Козлодуй“ описва парк "Дружба“, а край нея живеят повече от 500 семейства. Проектът на Община Велико Търново е за цялостно изграждане – от връзката с ул. "Мармарлийска“ до пресечката с ул. "Седми юли“. Инвестицията е за около 1,3 млн. лева.