Председателят на Народното събрание Росен Желязков участва в тържествената заря-проверка по повод Националния празник в Казанлък, предаде репортер на "Фокус". На площад "Севтополис“ той прие стpоя на представителните роти на Българската армия и произнесе слово. Пред участниците и гостите на събитието председателят на парламента изтъкна, че благодарение на днешния ден България е получила суверенитета си и е застанала гордо на картата на Европа като равноправна държава. 

На тържествената заря-проверка към присъстващите се обърна и кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Тя разказа как в продължение на месец децата в общината са подготвили стихове за 3-ти март и са ги записали със своите родители. Емоционалната си реч г-жа Стоянова завърши със стихотворението на Валентин Йорданов “Трети март". 

По-рано днес пред сградата на Община Казанлък Негово Високопреосвещенство митрополит Киприян отслужи тържествена Света литургия по повод празника.

Утре Росен Желязков ще участва в отбелязването на Националния празник на Република България - 3 март на връх Шипка. Тържествените прояви по повод 146-ата годишнина от Освобождението на България на върха, по традиция, са под патронажа на председателя на парламента.

Желязков ще присъства на благодарствения молебен в храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка. Ритуалът ще бъде отслужен от Старозагорския митрополит Киприан и ще започне в 9.30 часа. Тържественото отбелязване на Националния ни празник на връх Шипка ще започне в 11.30 часа.