Започна традиционната "Акция Дядо Коледа“ на казанлъшкото Сдружение "Бъдеще за децата“, предаде репортер на Агенция "Фокус". За десета поредна година, екипът на организацията ще обедини казанлъчани и приятели от близо и далеч под мотото "Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!".

Кампанията започна в началото на месеца и ще продължи до 12-ти декември. В нея ще се включат 220 "коледни приказки“. Това е и числото на децата, лишени от родителски грижи, в риск или в неравностойно положение, които ще бъдат подпомогнати от доброжелатели.

Вълшебните елхи на "Акция Дядо Коледа“ ще бъдат две – едната е разположена във фоаето на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, на ул. "Войнишка“ 25, /до парк "Розариум“/, а другата е поставена в магазин "Вимакс“ /посока с. Бузовград/.

Специалните писма съдържат информация за малчуганите, техните семейства и очаквания подарък. Всяка история има номер, който ще помогне пакетът да стигне до конкретното дете. Няма лични данни, с оглед запазване самоличността на децата и близките им. Към инициативата за пореден път се присъединяват и служителите на Арсенал АД, Завод 6, Цех 120, Хотел Севтополис Медикал & СПА в град Павел Баня, и още една фирма от нашия град, чиито служители вече си избраха истории на деца в риск.

Рени АТАНАСОВА