276 подаръка събра акцията "Дядо Коледа" на Сдружение "Бъдеще за децата“ в Казанлък, съобщиха организаторите за Агенция "Фокус". По думите им и тази година кампанията е успяла да зарадва стотици деца и семейства. 

Десет години поред Сдружение "Бъдеще за децата“ обединява казанлъчани под мотото "Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!". За статистиката, това е годината, в която са събрани най-много подаръци, за най-много деца и семейства, от началото на кампанията през 2012 година.

"Мили хора, благодарим ви! Благодарим, за това, че усмихнахте много деца, за които света не е толкова добро място! Всички вие - нашите съграждани, приятели от близо и далеч доказахте, че желанието да сътворяваме чудеса не е угаснало!

Целта на кампанията всяка година е една и съща - да помогнем коледната магия и добротворството да се случат, в повече семейства, и да зарадваме децата, независимо от условията, в които живеят, където и да се намират. Ние сме щастливи, че с всяка изминала кампания намираме нови приятели и последователи и Заедно правим Чудеса! Толкова много хора и с огромно желание, влизат в ботушите на Дядо Коледа, за да подкрепят и подарят най-хубавите подаръци, на тези, които най-малко ги очакват! В коледната нощ се случват чудеса!!! Всяко дете с нетърпение чака да дойде вечерта и заспива усмихнато, защото знае, че през нощта ще дойде белобрадият старец и ще остави под искрящата елха мечтания подарък", казват организаторите. 

Коледната кампания е в подкрепа на децата с увреждания, деца от многодетни и социално слаби семейства, деца-потребители на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, Центровете за настаняване от семеен тип в Казанлък, Защитено жилище – гр. Казанлък, и звено "Приеми ме“ – Приемна грижа, както децата, които посещават новата социална услуга към Община Казанлък - Семейни къщи.

Рени АТАНАСОВА