Стартираха строително-ремонтните дейности по една от най-важните улици в центъра на Варна - "Стефан Караджа", видя репортер на "Фокус". Те започнаха с премахването на старите тротоарни плочки от кръстовището й с бул. "Сливница" по посока бул. "Цар Освободител".

Улицата е важна, тъй като се намира в центъра на града, в близост до Морската градина. Тя е една от най-натоварените - на нея се намира сградата на Музикалното училище, административната сграда на район "Одесос", Адвентната църква, източната част на хотел "Черно море" (кръстовището с пешеходната част на бул. "Сливница) и излаза й на една от най-емблематичните градски малки паркове - Шишковата градинка.

Ул. "Стефан Караджа" ще бъде изцяло ремонтирана. Ще се работи от кръстовището от бул. "Цар Освободител" до Шишковата градинка. Ще се подмени изцяло асфалтовото покритие, ще се направят нови тротоари и подменено осветлението. Улицата трябваше да бъде ремонтирана преди години, но редица форсмажорни обстоятелства забавиха строителните дейности. Тази година тя бе включена в проектите на Община Варна за облагородяване на градските пространства.

Улицата ще бъде поетапно затваряна, за фрезоване на стария асфалт, за премахване на старите плочки по тротоара и изграждане на напълно нова инфраструктура.