Строителните дейности по довършване на цялостния ремонт на "Кайсиева градина“, район "Владислав Варненчик" започнаха, предаде "Фокус". Те обхващат района, заключен между бул. "Трети март“, ул. "Асен Разцветников“ и ул. "Проф. д-р Емил Станчев“. На мястото край  бл. 207 и бл. 208 днес бяха кметът на Варна Иван Портних и районният кмет Николай Костадинов.

Проектът предвижда благоустрояване на междублоковите пространства с изграждане на нови паркоместа, озеленяване, детски, спортни и фитнес площадки, обособяване на зони за отдих. След това започва рехабилитация и ново изграждане на вътрешно кварталната улична мрежа, нови алеи и тротоарни настилки, осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение, ново енергоспестяващо осветление.

"Подробният устройствен план на "Кайсиева градина“ е бил одобрен още 2010 г. и с него са реституирани в реални граници много терени между блоковите, където е извършено строителство. През 2016 г. наложихме мораториум върху строителните дейности, който обаче падна в съда. Това е причината в част от "Кайсиева градина“, където вече направихме ремонти, да има необлагородени терени, които са частни",  обясни Иван Портних. Южната част на "Кайсиева градина" бе обновена през 2020 година, след като с постановление на Министерския съвет правителството на Бойко Борисов осигури 8 млн. лв. за благоустрояването на района. Вторият етап, който започна днес, стана възможен с осигуряване на заемни средства с решение на Общинския съвет във Варна.