Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство по повод тежкия пътен инцидент, при който загина млада жена, а друга пострада тежко. Произшествието възникна около 05:30 часа на 22-ри април 2023 година в село Бозвелийско. Причините за тежката катастрофа се изясняват. Това съобщиха от Окръжна прокуратура за "Фокус".

На място е загинала 22-годишна жителка на град Провадия. Тежко е  пострадало и 18-годишно момиче, които е настанено в болнично заведение с опасност за живота. Водачът на лекия автомобил (18 г.), който има свидетелство за правоуправление от 20 дни, е настанен за лечение с фрактура на ляв лакът и гръден прешлен, няма опасност за живота му.

Направени са тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на младия мъж, очакват се резултати от тях. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертизи. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна – прокуратура – Варна.