Филиз Хюсменова подава оставка като депутат от парлмента с мотива, че по този начин поема отговорност за резултата от изборите във Варна.

Това тя заявява в свое обръщение до членовете и симпатизантите на ДПС, качено на Фейсбук страницата на ДПС-Варна, откъдето тя бе избрана за народен представител.

Ето пълния текст на обръщението на Хюсменова:

Уважаеми членове и симпатизанти на ДПС, приятели,

обръщам се към вас и към всички, които сте ни подкрепяли през годините,

с дълбока признателност за принадлежността ви към партията, за разбирането и споделянето на каузите ни!

ДПС във Варненска област беше силата, дала живот и вдъхновение на първите, тръгнали организирано и легитимно да защитават правата си, начело с Почетния ни председател д-р Ахмед Доган.

То беше пример за подражание на други организации.

Благодаря ви, че в нелекото време на настоящото ни политическото битие, отново бяхме заедно и получих вашата подкрепа като водач на листата за Народно събрание!

Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето ниво. Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме, въпреки че работихме здраво в екип, с вяра за промяна и заедност.

Вие сте важните и силните, и с вашето постоянство и подкрепа, уверена съм, те ще се случат!

Не използвам думите поради учтивост, нито от политическо многословие, а защото всяко начало има своя край и е много добре, когато краят може да бъде съзнателно избран.

Уведомявам ви, че поемам отговорността и подавам оставка като член на българския парламент, с искрено желание политиката в България да служи на хората.

И с пожелание за здраве и много лични успехи!