За осма поредна година Ямбол се присъединява към националната инициатива на Българския хоров съюз "България пее“ чрез Народно читалище "Тракийска лира-2012“ и Весела Пастърмаджиева, ръководител и диригент на Хорова школа "Проф. Георги Димитров“ – Ямбол, с подкрепата на Община Ямбол.

От 16:30 часа на 13 април, събота, на сцената в зала "Съвременност“ на Културно-информационен център "Безистен“ ще се изявят Детски хор към Хорова школа "Проф. Георги Димитров“, Смесен хор-Бургас, Детски хор при Младежки център – гр. Хасково, Вокален ансамбъл "Орфей“-гр. Хасково и хор на пловдивските младежи "Стефка Благоева“. Те ще използват прекрасната акустика на залата, една от най-добрите в България, за да представят пред ямболската публика най-класното от хоровото пеене. Входът е безплатен.

"България пее" е инициатива на Български хоров съюз за популяризиране и поставяне на хоровото пеене във фокуса на общественото внимание. Осъществява се за първи път през 2016 година на територията на цялата страна с подкрепата на българските общини, читалища, хорове, диригенти и хористи. И тази година към инициативата се присъединяват различни градове.