В предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" ще чуете как Пловдив, първият български град, който спечели титлата "Европейска столица на културата", защитава тази чест. 

През 2019 г. в Пловдив бе отбелязана най-престижната културна инициатива на Европейския съюз. Европейска столица на културата е уникален за България проект, който предоставя нови възможности за развитие на потенциала на града победител и нова международна видимост на българската култура като цяло.

Пет години след титлата "Европейска столица на културата“, Фондация Пловдив 2019 затвърждава Пловдив като фестивалния град на България.

Фондацията обявява четвърта отворена покана след годината на титлата на обща стойност 1 000 000 лева, с ясна посока да запази успешния модел за развитие на наследството от инициативата "Европейска столица на културата“. Кирил Велчев, изпълнителен директор на фондация "Пловдив 2019 ще ни разкаже повече какво да очакваме от отворената покана тази година.

Приготвили сме ви и още нещо любопитно и уникално. Ще ви разкажем за първия дигитален планетариум у нас, който се намира в Регионалния природонаучен музей в Пловдив. Това е първият подобен планетариум у нас и трети в Европа с 3D изображения. За него ще си поговорим с директора на музея Огнян Тодоров. Ще чуем и още новини за музея.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" на честота 89.9 MHz, всеки вторник от 14 до 15 часа. Повторението е в неделя от 22.00 часа. 

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.