Парк-музей "Владислав Варненчик“ отваря с вход свободен, японски театър Камишибай и приказно четене за най-малките в Нощта на музеите, научи "Фокус".

На 13 май (събота) с вход свободен от 18:00 до 23:00 часа Парк-музей "Владислав Варненчик“ се включва в Европейската инициатива Нощ на музеите.

Посетителите ще имат възможност да разгледат постоянната експозиция на Музея, където могат да видят рицарските доспехи, представящи епохата на кръстоносните походи, както и различни видове средновековно оръжие и снаряжение, открити на бойното поле. Желаещите ще могат да влязат и в мавзолея на полско-унгарския крал Владислав Ягелончик, по-късно наречен Варненчик.

От 18:00 до 20:00 часа най-малките гости на Музея ще се потопят в света на приказките заедно с нашите приятели от Магазина за детски книжки и дървени играчки Treehouse. С тях те ще се запознаят с японски картинен театър Камишибай и ще се пренесат в приказния свят на детските книжки в компанията на ученолюбивия дракон Зог, нейна милост принцеса Перла и безстрашният рицар Гадабут.