Искане за спиране на решение за продажбата на 144 декара общински имоти внесоха в Областна администрация - Варна , депутатът от "Възраждане Коста Стоянов и общински съветници от Варна, съобщават от партията в писмо, изпратено до медиите. "Възраждане“ се противопоставяна инвестиционните намерения, които ощетяват варненци, мотивират се те.

Стоянов посочи, че инвестиционните интереси забавят развитието на инфраструктурата в морската столица, от което вече повече от 10 години страдат варненци, съобщи БНР.

"Тези 144 дка общински имоти са крайно необходими за развитието на инфраструктурата в морската ни столица. Тези терени биха могли да бъдат използвани по различни направления, най-вече в социалната и здравната сфера. Дълг на "Възраждане“ е да се противопостави на инвестиционните намерения, които ощетяват варненци“, заяви още той.

С него при внасянето на жалбата бяха и общинските съветници Мария Димитрова и Юлиян Губатов. Те също призоваха областния управител да върне решението на Общинския съвет, защото противоречи на обществения интерес.

"В задачата се пита – Общината във фалит ли е, че се оправдава с продажбата на 144 дка общински имоти, за да строи в дворовете на детските градини и училища пристройки, лишавайки нашите деца от жизненонеобходимия кислород и среда за спорт и развитие. За поредна година Община Варна доказа, че е лош стопанин на своите активи. От "Възраждане“ категорично не сме съгласни с това решение, защото така ще бъде възпрепятствано развитието на морската столица“, категорични бяха общинските съветници.