На официална церемония за връчване на приза Студент на годината 2022, която се проведе на 2 март в аула "Максима" на УНСС, бяха отличени най-успешните и активни студенти на България. Престижният конкурс, организиран от Национално представителство на студентските съвети, се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. От общо 157 кандидатури на изявени студенти от цялата страна, компетентно жури от водещи експерти определи победителите в 15 категории.

Петима студенти от Тракийски университет - Стара Загора се наредиха сред призьорите в тазгодишното издание на надпреварата, съобщиха за "Фокус" от висшето учебно заведение. Ивана-Антония Гайдарова и Благовеста Славчева – възпитаници на Ветеринарномедицински факултет, бяха отличени в направление “Аграрни науки и ветеринарна медицина" и заеха съответно второ и трето място. Третокурсничката от Педагогически факултет - Джулиана Гутова, зае почетното второ място в направление “Педагогически науки". Недко Боянов, също възпитаник на Педагогически факултет, бе класиран на трето място в категория “Студент - доброволец на годината", а Йованче Алексовски от Медицински факултет зае трето място в категория "Чуждестранен студент в България". В съревнованието за приза "Студент на годината" участие взеха още студентите: Жасмин Георгиев от Стопански факултет, Миглена Колева, Габриела Янкова, Петя Иванова от Педагогически факултет, Ирина Русева, докторант във факултет “Техника и технологии" - Ямбол и Ваня Бонева - докторант в Аграрен факултет.

Официални гости на церемонията бяха Президентът на Република България Румен Радев, министри и зам.-министри, дипломати, ректори, представители на държавни институции, медии.

Рени АТАНАСОВА