Източното платно на бул."Източен", от кръстовището с бул. "Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. "Санкт Петербург“, е изцяло затворено за автомобили, предаде репортер на "Фокус". Целият булевард и околните улици са осеяни със служители на полицията и жандармерията, които следят за безопасността по време на официалното откриване на стадион "Христо Ботев“, предшествано от голям концерт, след което за пръв път след 9-годишно прекъсване на "Колежа“ ще се играе футболен мач – между "Ботев“ (Пловдив) и "Левски“ (София).

Затварянето на булевардите и временната реорганизация на движението не трябва да изненадват никого, тъй като от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“ и МВР още преди дни обявиха мерките, които ще вземат.

"Фокус" ви припомня, че на 29 април (събота) от 15:00 до 23:00 часа изцяло или поетапно ще се спират пътните превозни средства по следните улици:

- бул. "Източен“ – от кръстовището с бул. "Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. "Санкт Петербург“;

- ул. "Богомил“ – от кръстовището с бул. "Източен“ до кръстовището с ул. "Лев Толстой“;

- ул. "Димитър Ризов“ и ул. "Проф. Цветан Лазаров“ – от кръстовището с бул. "Освобождение“ до кръстовището с бул. "Санкт Петербург“;

- ул. "Славянска“ – от кръстовището с бул. "Източен“ до кръстовището с ул. "Лев Толстой“;

- ул. "Лев Толстой“ – от кръстовището с бул. "Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. "Санкт Петербург“;

- ул. "Варшава“ – от кръстовището с ул. "Богомил“ до кръстовището с ул. "Славянска“.