Всички подлези на територията на столичния район “Изгрев" са ремонтирани и готови за посрещане на зимните месеци. Това съобщи районният кмет д-р Делян Георгиев

"Служители на районната администрация отстраниха повредите по осветителните тела и електрическите инсталации, подмениха счупени и липсващи плочки и оправиха окачените тавани на съоръженията. Почистени са всички отводнителни системи и са приведени в работен режим. Констатираха се проблеми с хидроизолацията на подлезите под бул."Цариградско шосе", за което ще уведомим Столична община, т.к. отстраняването им изисква сериозни финансови средства, с каквито нашият район не разполага.

Считам за редно да бъдат предприети целенасочени и последователни действия от страна на столичната управа, за да се модернизира подлезната инфраструктура в града. Съоръженията са силно амортизирани от инженерна гледна точка и далеч от съвременните стандарти и естетическите разбирания на гражданите.

Със скромните бюджети, с които районните кметове разполагаме, можем единствено да подсигурим безопасността на пешеходците, но не и да приведем подлезите в модерен европейски вид.

София може да бъде красив, зелен и уютен град, трябват само воля и последователност", написа той в личния си профил във Facebook.