Внасят бизнес плана на водното дружество в Кюстендил за съгласуване от ВиК асоциацията, предаде репортер на "Фокус“ . Редовното заседание на Асоциацията по ВиК е насрочено за 20 декември от 11.00 часа в заседателната зала на областната администрация. Водният оператор ще представи изготвения бизнес план за периода 2022 г. – 2026 г.

В дневния ред на заседанието са залегнали точки, касаещи приемане на отчет за дейността на водната асоциация от 2021 година, приемане на отчет за изпълнение на бюджета за 2021 година, както и приемане на бюджет за 2022 година.

Внесено е и предложение за допълнително споразумение, чрез което водният оператор "Кюстендилска вода“ да започне да изпълнява вменените му задължения и на територията на община Дупница, която се присъедини към водната асоциация.

В началото на годината членовете на Асоциацията върнаха за корекциии бизнес планът на ВиК оператора "Кюстендилска вода“ за развитие дейността на дружеството като ВиК оператор за регулаторния период 2022 – 2026 г. на основание чл. 198 в, ал. 4, т. 5 от Закона за водите.

И в момента Асоциацията продължава да не е напълно консолидирана. В нея не участва Община Сапарева баня.

Венцеслав ИЛЧЕВ