Велосипед, тротинетка и електронна дъска за дартс ще получат победителите в конкурса "Мартеница ти дарявам 2023", организиран от Община град Добрич и "Екопак България“ АД, предаде репортер на "Фокус". В тазгодишното издание участваха 165 деца от 12 добрички училища. Малките творци, които са изработили най-оригинални мартеници и пана, отличени на първо, второ и трето място, ще получат предметните награди. Осигурени са и 15 поощрителни награди – футболни топки.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще награди всички класирани деца в деня на Баба Марта - 1 март, от 9:00 часа в Голямата заседателна зала на Община град Добрич. Община Добрич благодари на децата, техните родители и класните ръководители за старанието, отговорното отношение и ангажираността при изработване на мартениците. Едно от условията на конкурса беше да се използват рециклируеми материали, като хартия, пластмаса, метал, стъкло, семенца и зрънца, в съчетание с бели и червени конци.

Мартениците и тематичните празнични пана на наградените творци и онези, които останат непотърсени до 6 март, ще бъдат дарени на специализирани институции, предоставящи социални услуги и партньори на Община град Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА