От 7 до 20 април т.г. в сградата на Административен съд - Варна се провежда Великденски благотворителен базар, който е съвместна инициатива на съда и Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна. Това съобщиха от пресценъра на съда.

Изработката на великденските изделия – картички, сувенири, артикули за великденска украса - са част от дейностите, свързани с развиване потенциала на децата и техните семейства. Всяко от изделията носи личния почерк на малките работливи ръчички, а ако изберете да си закупите петле, което е изцяло ръчно изработена (отливка и украса) от децата, ще откриете отбелязани инициалите на техните автори върху творбите им. Арт терапията спомага за значително повишаване уменията им за справяне с ежедневието.

Провеждането на Благотворителни базари в съда се превърна в традиция, с която през годините сме подпомогнали лечението на деца и закупуването на техника за домове за временно настаняване от семеен тип на деца и подрастващи. Тази година благотворителната кампания е с цел набирането на средства за закупуване на битова техника за Център за настаняване от семеен тип "Другарче“.