Член на Брахмана съвет.

Член на Духовен съвет.

Член на Епархийски съвет.

Член на Съвет на старейшините.

Пастир.

Пастор.


Архиепископ.

Взискател.

Епископ...

Длъжности по света всякакви, но най-малко човек очаква да ги види в портал за електронно правосъдие и то не какъв да е - нито Индийски, нито Китайски, нито Африкански, а... Български.

Ъпдейтът на Единния портал за електронно правосъдие (ЕПЕП) развесели варненски юристи. Правистите се натъкнаха на неподозиращ кръг от лица, които могат да подават документи по електронен път по делата, разказаха те пред репортер на Varna24.bg.

Ясно е, че това не е направено нарочно, а е случайно. Показва, че българинът има страхотно чувство за хумор, смеят се юристи от Варна и припомнят крилатата мисъл на великия Радой Ралин: "Светът е оцелял, защото се е смял!".

Според свободната интернет енциклопедия Уикипедия - Ъпдейт (на български – обновяване) е дума в компютърната терминология, използвана предимно за означаване на процеса по обновяване на даден софтуер. Това може да бъде софтуер на компютри, мобилни телефони, смартфони и всякакви други устройства, работещи със софтуер. С този процес се подменят стари версии на програмни модули с по-нови преследвайки различни цели. Например най-често става въпрос за сигурността (възможността за нежелан достъп до устройството), отстраняване на програмни грешки с някоя програма или неин модул, въвеждане на нови възможности и функционалност, повишаване бързината на работа на някоя програма и други.

Единният портал за електронно правосъдие е електронна база данни на съдебните дела, разглеждани от всички районни, окръжни, административни, военни, апелативни и върховни съдилища в Република България. В оптимизирания Единен портал за електронно правосъдие имате възможност да прегледате основна информация за всички съдебни дела със свободен публичен достъп, пише в сайта на ЕПЕП.

Порталът предоставя възможност за регистриран достъп на пълната електронна папка на Вашите съдебни дела, включително и всички съдържащи се в делото на съда документи. Достъпът до Вашето електронно дело се разрешава от съда след подаване на Заявление от Вас или Ваш процесуален представител.

Достъп до конкретно електронно дело в системата могат да получат единствено страните и техните представители (определени по силата на закона или чрез упълномощаване) само след тяхното изрично волеизявление.