Престижна международна архитектурна награда пристигна във Варна. Тя бе спечелена от E-Arch Studio; Галина Балева, Ина Динева, Мартин Христов. Наградата BIG SEE ARCHITECTURAL AWARDS е за проекта им "Кампус 90", научи "Фокус".

Сградата е завършена, намира се на бул. "Цар Освободител", между бул. "Васил Левски" и ул. "Чавдар войвода". Реализирана е от "Пътища и мостове" ООД. Завършена е през миналата година, с обща площ от 16 575 м2.

Церемонията по връчването на BIG SEE награди за архитектура и интериорен дизайн се проведе на 19 май 2023 г. в Любляна, Словения. В рамките на Архитектурния фестивал BIG SEE бяха раздадени награди за високи постижения в областта на архитектурата и интериорния дизайн. BIG SEE Awards допринасят за популяризирането на уникални и оригинални творчески постижения в архитектурата и интериорния дизайн.

"Кампус 90" съчетава функциите на студентско общежитие, хотел и конферентен център. Това е най-голямата частна инвестиция в подобна сграда в град Варна и е в отговор на засиления интерес на студенти от страната и чужбина към университетите в града. Кампусът разполага със 120 студентски и 70 хотелски стаи, голяма всекидневна, 6 зали с различни размери, ресторант, голяма фитнес зала и обширна покривна тераса. Сградата се намира до новопостроеното кръгово кръстовище между два големи булеварда в град Варна и е на пешеходно разстояние от два реномирани държавни университета. Движението и скоростта вдъхновяват и цветовото решение на фасадата, която представлява пикселизирана спирала, въртяща се около паралелепипеда на сградата.