Жена на средна възраст, представяща се с името Веска, обикаля улиците на Варна в търсене на поредната си жертва. Заговаря непознати с версията, че си е забравила портмонето и иска пари. Това стана ясно от предупреждение в социалните мрежи.

"Едра крадла на дребно, засенчи иначе приятния понеделник. Моля, ако разпознаете въпросната "дама" свържете се с мен! 50 лв., малко, но от сърце“, написа жена, опарена от измамницата.

"Това е Веска. Доста хора е излъгала тази жена“, коментират варненци.

"Измисмя си разни истории, но обикновено се въртят около следното: много спешно и трябва Х-сума пари, защото си е забравила портмонето. Но живее на първия етаж в близката сграда и ей сега ще ги донесе. Другата версия е, че мъжът ѝ след малко ще се прибере от работа и ще ги върне. Чела съм и случаи, в които пазари в магазин. На касата заявява, че си е забравила портмонето и ей сега ще се върне да плати. И тактично си излиза с торбите и от там ни Веска, ни пари.

"И на мен се пробва да ми вземе 100 лв. преди 2 седмици.

"Тя богата стана и на нас ни взе 100 лв. И аз ще взема да почна като нея на ден да правя по 200-300 лв. живот ще живея.

"При мен излезе с историята, че живее ей там на втория етаж. Има близнаци, ама останала без памперси. До час мъжа ѝ щял да се прибере и да донесе пари. Да съм ѝ дала, след малко ще ми ги върне. Аз не се вързах, но разбрах, че след няколко месеца минала пак и отнесла колегата с 20 лв.