Позиция на общинските съветници на ВМРО относно последните събития и протести, свързани със строителството на стадион "Христо Ботев": 

Във връзка с ескалиращото през последните дни напрежение в града ни, свързано със строителството на стадион "Христо Ботев“ /Колежа/, сме длъжни да заявим: 

-  До този момент в рамките на настоящия мандат на общинския съвет, никой и по никакъв начин, не ни е запознавал и търсил с проблемите и със споровете при изграждането на стадиона.

- И ние като останалите граждани се информирахме от медиите от провежданите през последните три години, напоителни и сякаш безкрайни срещи между кмет, заместник-кметове, фенове, строител и партийни лидери.

- Единственото отношение, спрямо нас се изразяваше в пожарните проекторешения за повече пари, като въпросите от наша страна за подробни обяснения, срокове, одити и въобще цялостна визия за стадиона и футбола в Пловдив, уви оставаха без отговори.

- През последните дни сме свидетели на ожесточен спор между феновете на "Ботев“ Пловдив и общинската администрация, начело с кмета на Пловдив и строителя. Отново от медиите виждаме две оформящи се тези за проблема, които изначално се разминават. От една страна, феновете настояват за ревизия на досега отпуснатите средства, пропуснатите срокове за завършването и некачествено строителство, от друга страна администрацията, начело с кмета на Пловдив и строителя, въобще не отговарят по същество на въпросите на феновете, а предлагат Община Пловдив да поеме задължението за близо 23 милиона лева с цел завършването на стадиона, някъде в неясното бъдеще.

- Като конкретна стъпка – еманация от тезата на кмета и строителя, заявено пред медиите е намерение за входиране на проекторешение в общинския съвет на Пловдив за поемане на задължение от близо 23 милиона лева за завършването на стадиона без абсолютно никаква конкретика и без отговор, макар и кратък, на въпросите и притесненията на фенове и граждани.

Към времето на изготвянето на тази наша позиция нямаме получено официално предложение от администрацията. Нямаме и отговори на задаваните през годините въпроси и притеснения.

За това сме длъжни да заявим пред обществеността на Пловдив, че не можем да гласуваме за поемане на такова голямо задължение, без съответните отговори и яснота по създалия се проблем. Настояваме за конкретни стъпки и взаимодействие на кмета на Пловдив, общинската администрация, общинските съветници, ръководството и представителите на феновете на "Ботев“ Пловдив и за спешна среща за съвместно изготвяне на решения и даване на необходимите отговори до обществеността и гражданите.  

Голяма част от ВМРО Пловдив също сме привърженици на жълто-черния отбор и ние също болезнено съпреживяваме сагата със стадиона.

Общинските съветници на ВМРО ще настояват да се организира одит на свършеното на “Колежа" досега, както и за конкретни отговори и решения по отправените питания и предложения.

Гражданите и данъкоплатци на Пловдив трябва да знаят колко средства ще са нужни за завършването на стадиона и до каква степен на завършеност.

Нещо повече, заявяваме, че ще продължим да внасяме конкретни предложения в Общинския съвет, отнасящи се до развитие на професионалния, аматьорския и детско-юношески футбол в Пловдив с цел развитието им и подпомагането им.