Кметът на район "Триадица“ Димитър Божилов и зам.-кметът инж. Христо Вълчанов проведоха работна среща с църковното ръководство на храм "Св. Георги Победоносец“ относно планирания ремонт на парковото пространство. Това става ясно от публикация на страницата на района във Facebook, видя "Фокус". Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Църковното ръководство изрази желанието си да бъде отделена прилежаща площ от храма, отстояща 7 метра. От своя страна районният кмет уточни, че паркът е паметник на градското изкуство под закрилата на НИКН, както и че районът има готовност за изготвяне на проектна документация в три направления: изготвяне на ландашафтен проект за парковото пространство, реставриране на чешмичката и намиране на ново подходящо място за паметника на Димитър Пешев на територията на парка.

Във връзка с проведения разговор се планира среща с всички заинтересовани страни, в това число и с юридическото лице сключило договор за дарение за ремонта на парка.

Свети Георги е патрон на район "Триадица". Това е една от причините за тясното сътрудничество между ръководството на района и църковното настоятелство. Всяка година на 6 май – Гергьовден, деня на храбростта и Българската армия и празник и на район "Триадица", в градинката пред главния вход на храма се провежда голям празничен концерт, в който участват състави и ансамбли от читалищата и училищата в района. Храмът "Свети вмчк. Георги Победоносец"

се намира на бул. "П. Евтимий" № 90.