17 тона отпадъци са извозени при извънредна акция за почистване на улица "Възход" в пловдивския квартал "Столипиново". Тя е предприета след сигнал от граждани, че пространството около големия блок е превърнато в нерегламентирано сметище заради липсата на контейнери. 

"Улицата е тясна, има търговски обекти и големите сметовози не могат да влязат в нея. Служителите на "Чистота" изнасяха на ръка отпадъците" - каза за Plovdiv24.bg директорката на комуналната фирма Десислава Георгиева

Контейнери има, но не са непосредствено до големия блок. Ръководството на "Чистота" заедно с кметството на район "Източен" работят съвместно за поставяне на нови съдове за отпадъци. Миналия март са поставени 50 допълнителнителни контейнера, но почти всички са унищожени или изчезнали. Сега е подадена заявка за още 100 съда за района, половината от които са предвидени за "Столипиново".

Акциите за почистване и извозване на отпадъците от квартала ще продължат, заяви Георгиева. Екипите на "Чистота" непрестанно работят, дори и по време на празниците. Няма да почиват и на предстоящия 3 март. 

От комуналната фирма призовават гражданите да не изхвърлят безразборно отпадъци.