Община Пловдив обяви обществена поръчка за доставка на 1000 нови контейнери за отпадъци за 284 000 лева без ДДС, предава Plovdiv24.bg

В документацията се уточняват прогнозните количества на отделните видове съдове: 250 броя тип "Мева" с вместимост 120 литра, 70 бр. тип "Мева" 240 литра, 710 бр. тип "Бобър" с объл капак 1100 литра. Посочените количества на контейнерите от всеки вид са прогнозни и минимални, които общината  задължително ще заяви да бъдат доставени от избрания изпълнител. 

Контейнерите за отпадъци трябва да са фабрично нови, да са изработени от полиетилен с висока плътност (НDPE) и да съответстват на параметрите, посочени в техническата спецификация.  Изпълнителят следва да осигури стикери, които да се поставят върху контейнерите, както и гаранционно сервизно обслужване, включително мобилно поддържане при нужда до адрес в град Пловдив. 

Изисква се участниците да са изпълнили през последните 3 години, считано от датата на подаване на офертата, най-малко две дейности за доставка с предмет идентичен или сходен с предмета на обществената поръчка. 

Крайният срок за подаване на оферти или на заявления за участие в процедурата е 18 септември.