В "Рекламно междучасие“ се включиха ученички от Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Първото издание на образователния формат се проведе в Нов български университет в столицата и се реализира с поднрепата на Централния фонд за стратегическо развитие на висшето училище.

Старата столица бе представена от осмокласничките Елена Папазова и Християна Василева, Михаела Драганова и Невена Маринова, които са в 9 клас и десетокласничките Анастасия Трифонова и Рая Йорданова. Всички момичета учат в паралелката "Графичен дизайнер“.

"Такава рекламна академия, която е предназначена за студентите, се провежда от доста време насам. Тази година за първи път университетът събра ученици на възраст 14-18 години“, разказва психологът в СУ "Емилиян Станев“ Мелина Попова, която е пътувала с учениците.

Дизайн, реклама, комуникации, ПР и маркетинг са били темите, по които младежите са слушали лекции и са имали практически занимания.

Практическата задача за всички е била позициониране на нов бранд на пазара. Елена, Християна, Михаела, Невена, Рая и Анастасия са се справили отлично с това предизвикателство и са спечелили приза за цялостна завършена концепция и идея. Наградата им е участие в академията по дизайн за студенти в началото на следващата година.

"Те трябваше да направят цялостна стратегия за новия продукт, който тръгва на пазара - безалкохолна бира с магнезий. А това включва да измислят име на продукта, дизайн, лого, заглавие на рекламната кампания. Да определят аудиторията, която ще ползва продукта и да измислят най-доброто му представяне пред тази таргет група“, уточнява Мелина Попова и допълва, че момичетата са работили заедно с ментори - представители на бизнеса, които са бивши студенти в Нов български университет.

Докато са били там, тийнейджърите са имали възможност да разгледат базата.