В първия учебен ден Природо-математическата гимназия във Враца награди изявени ученици, постигнали високи резултати на национални олимпиади и състезания през учебната 2021/2022 г., предаде кореспондент на радио "Фокус“. С почетен плакет "Ученик на годината“ бе удостоен дванадесетокласникът Стивън Василев. С грамоти "Ученик на годината“ за заемане на призови места в различните учебни дисциплини бяха наградени Цветислава Димитрова- за Български език и литература, Николета Николова- Чужди езици, Валери Ташев- Математика, Ивайло Георгиев- Програмиране, Мирослав Димитров- Информационни технологии, Александра Димитрова- История и цивилизация, Илиас Николаос- География и икономика, Биляна Герчева- Биология и здравно образование, Татяна Петкова-Физика и астрономия, Рая Станчева- Музика, Самуил Ивайлов- Физическо възпитание и спорт.

Преди това в двора на училището се състоя тържествена програма. Сред официалните гости на празника беше и кметът на Община Враца Калин Каменов, който поздрави учители, ученици и родители и им пожела да бъдат здрави и успешни.

"Пожелавам ви година, която да ни накара да се гордеем още повече с вашите постижения. news pic 2
©
Това обаче ще стане, ако сте гладни за знания и подготвени да се вслушвате в съветите и критиките на вашите учители. Не забравяйте, че най-добрият приятел е онзи, който ви показва грешките и недостатъците, а не този който ви прави комплименти“, каза в своето обръщение към учениците кметът Каменов.

Директорът на врачанското елитно учебно заведение Татяна Василева поздрави възпитаниците на ППМГ "Акад. Иван Ценов“ за постигнатите високи успехи през изминалата учебна година и им пожела постигане на още по-големи постижения през новата учебна година.

Росица ВАЛЕНТИНОВА