Кметът Здравко Димитров и заместник-кметът Пламен Райчев инспектираха довършителните дейности по пет нови детски градини и ясли в Пловдив.

Детските заведения "Зорница“ в район “Южен" и "Каменица“ на ул. "Богомил“ са построени и предстои обзавеждането и оборудването им.

Новата градина в квартал “Съдийски" трябва да бъде довършена до края на годината според поетия ангажимент на строителната фирма.

Сериозен е и напредъкът на детската градина в район "Тракия“. Тя вече е напълно обзаведена и се очаква до броени дни децатада влязат вътре. При инспекцията Здравко Димитров и Пламен Райчев разгледаха спалните помещения, занималните и оборудваната кухня.

"Спазваме едно от обещанията, които дадох в началото на мандата. Няколко детски градини и ясли бяха построени и вече приемат деца, сега още 4 ще отворят врати. Нека и моят наследник продължи тези дейности, защото децата са бъдещето на този град и трябва да се радват на нови и модерни градини“, пожела кметът Димитров.

В края на инспекцията двамата кметове посетиха и детска градина "Майчина грижа“ в район "Централен“, която бе напълно обновена.

"Предизвикателството тук бе, че ремонтните дейности се извършваха при работеща градина, която бе в доста тежко състояние. Виждам, че са подменени таваните, обновена е фасадата, премахнат е гредоредът, подменена е и настилката в двора. Поздравявам изпълнителите за свършената работа“, коментира доволен след инспекцията Пламен Райчев.