Площадката при междублоковото пространство до детска градина "Перуника" за която читател на Plovdiv24.bg сигнализира през миналата седмица, е една от многото изградени в район "Централен", съобщи ръководителят на проект "Обновяване на градската среда в община Пловдив" Диляна Тодорова.

Той е част от оперативната програма "Региони в растеж" и е на стойност 12 105 331,97 лв. 

По него са извършени няколко строително-монтажни работи, сред тях е и въпросният обект, придружена със спортна зона с уреди. В периметъра е предвидено благоустрояване, озеленяване, рехабилитация и социализация.

Договорът за строително-монтажните дейности е сключен с "Градска среда 20-23".

В рамките на целия проект са изградени общо 13 детски площадки и такива за тренировки на открито, като те са предназначени за обществено ползване.

3 от общо 4 включени обекта по проекта са въведени в експлоатация.

Продължава реконструкцията и рехабилитацията на улици, тротоари, както и поставянето на енергоспестяващо улично осветление при ул. "Неофит Бозвели" ул. "Райно Попович", ул. "Александър Пушкин", ул. "Драгоя Божилов", ул. "Страхил", ул. "Ивац".

Крайният срок на целия проект е 30.05.2024 г. Гаранционният срок е 5 години от датата на въвеждане на обекта в експлоатация, но гаранцията не включва вандалски прояви.

Припомняме Ви, че читател на Plovdiv24.bg изпрати сигнал, свързан с незадоволителния външен вид на монтираните уреди.

Ръководителят на проекта Диляна Тодорова сподели, че в периода на устойчивост е възможно да се получават забележки по уредите, но те ще бъдат отстранени своевременно. Тя допълни, че ще направи проверка на място, съвместно с МОН.