Очаква се до дни движението по автобусните линии 12, 26, 29 на градския транспорт в Пловдив да бъдат възстановени, както беше преди затварянето на кръстовището при бул."Хаджи Димитър", съобщи директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов пред репортер на Plovdiv24.bg.

Свързахме се с него, след читателски сигнал във връзка с конкретните линии.

"Живея в "Смирненски". Интересувам се дали ще се възстановят линиите 12, 26 и 29. Бул."Хаджи Димитър" и ул. "Солунска" са пуснати за движение, а рейсовете не са възстановени. Сума ти време един квартал търпи неудобства от липсата на градски транспорт", каза гражданинът.

Директорът Стоилов уточни, че в момента се наблюдава кръстовището при бул. "Хаджи Димитър", ул. "Царевец" и ул. "Солунска.

"Идеята ни е да се пуснат линиите от 17 юни. Ако имаме още няколко дни без инциденти и сериозни проблеми на въпросното кръстовище, ще го направим в края на тази седмица. Всичко се прави от гледна точка на сигурност и безопасност. Кръстовището е ново. Предвидили сме този завой да е с предимство и искаме да сме сигурни, че няма да има катастрофи", допълни той.