Март наближава, а с него и най-пъстрото и сплотяващо събитие за отбелязване на Националния празник на България – Голямото ски спускане в народни носии на Пампорово, което се превърна в традиция. Това съобщиха организаторите на проявата.

Събитието носи много настроение, надежда и сила на участниците в празничното шествие и гостите на курорта в сърцето на планината. Целта на инициативата е да се покаже уважението към българската история и да се изпрати мощно послание за любов, подкрепа и мир до всички, които днес имат нужда от това.

На 3 март до 11:20 ч. всички желаещи да участват ще се съберат на върха за снимки и песни, за да се запознаят и разпънат голямото знаме. От 10:30 часа до 11:30 часа всички лифтове до кулата "Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да се избегнат опашките на лифт "Студенец“, организаторите призовават да се използват и другите съоръжения – лифтове "Стойките“ и "Малина“. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрула ще се грижи за подреждането и безопасността.

Точно в 11:30 ч. започва спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на "Студенец". Участниците в пъстрото шествие ще се движат бавно и славно като родопска песен, като следват указанията на ски патрула. Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни спътници по време на спускането.

Очаква се в 12:00 ч. шествието да акостира на плаца "Студенец“, където с почит ще бъде пуснат българския химн и ще бъде изслушан от всички присъстващи. Неизменно след това участниците в проявата и гостите ще извият големи хора, за да покажат силата на сплотената общност. Празненството ще премине под звуците на група "Оратница", чиято музика прокарва своеобразен мост между миналото и съвремието, също като това колоритно събитие.