В Кюстендил се проведе работна среща между кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам. - директорът на Областна дирекция на МВР - Кюстендил комисар Михаил Джадаров, началникът на отдел "Охранителна полиция“ комисар Васил Паргов, зам.-кметът на Кюстендил Кристиян Иванчов и директорът на Правната дирекция към Общината Милена Ангелова, предаде репортер на "Фокус"

На нея бяха обсъдени актуалната обстановка на територията на общината и теми, по които партньорските усилия биха дали по-добри резултати както по отношение на пътната безопасност, така и по опазването на обществения ред, недопускане на инциденти и посегателства.

Стана ясно, че в навечерието на Коледните и Новогодишни празници в общината ще бъдат организирани множество тържества и празнични посещения в увеселителните заведения, което налага да бъде засилен контролът по отношение на предлагането и консумацията на алкохолни напитки от непълнолетни лица. Участниците в работната среща се договориха при упражняването на контрол по отношение на опазването на обществения ред, търговската дейност, пътното движение да бъдат включвани и представители на други компетентни институции.

Кметът на Общината инж. Атанасов съобщи, че е предприел действия по монтирането на техническо съоръжение, което да препятства движението на безстопанствени животни към пътищата, което е предпоставка за възникване на множество произшествия в района на Кюстендил, както и назначаването на полски пазач – надява се с това да се ограничи и унищожаването на чужда собственост от безстопанствените животни.

По време на работната среща гостите заявиха готовност да подкрепят Националната кампания на МВР за подкрепа на децата на загиналите и пострадали служители на МВР.  Кампанията стартира преди 2 дни, а дарения могат да се правят чрез sms на тел. номер 1866.