В Кюстендил представят книгата "Сизиф дали е бил щастлив?" на Поли Муканова. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил София Пейчева, директор на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“. Представянето на книгата ще започне от 17.30 часа в "Детски отдел“.

Поли Муканова е родена в София. Завършила е българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски“ и магистратура по творческо писане с проекта "Самоличност: фрагменти (2000–2005)“. Защитава докторска дисертация на тема "Четенето и читателите в българското общество (1878–1944): институцията библиотека“ във Философския факултет на Софийския университет. Пише поезия и кратка проза. Дебютира със стихосбирката "Мигове в кибритена кутийка“ (2009), а през 2012 г. излиза нейната прозаична книга "Амоr fati: фрагменти“. Поезията ѝ е превеждана на английски, немски, испански, италиански, албански, румънски, хърватски и македонски език. Участвала е в национални и международни поетични фестивали.

Редактор е на рубриката за поезия в сайта "Сборище на трубадури “ от 2010 г. до момента. Преподавател по история на книгата и теория на четенето в Университета по библиотекознание и информационни технологии в София. "Сизиф дали е бил щастлив?" е четвъртата й самостоятелна книга.

Венцеслав ИЛЧЕВ