В Кюстендил отслужиха молебен за успешна учебна година, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит в храм "Успение Богородично"  бе отслужен молебен за здраве, благословение и успешна учебна година на всички ученици, учители и трудещи се в системата на образованието. В град Кюстендил молебенът бе отслужен за трета поредна година.

Молебенът извърши Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение с иконом Светослав Григоров, председател на храм "Успение Богородично", иконом Даниил Хаджийски, свещеник Мирослав Костов и свещеник Георги Тасков.

На молебена присъстваха областният управител инж. Александър Пандурски, кметът на Кюстендил Петър Паунов, зам.-кметът Виктор Янев, секретарят на община Кюстендил Светослав Василев, председателят на Общински съвет Иван Андонов, директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Светослав Георгиев, началникът на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Симеон Симеонов, началникът  на Регионално управление  на образованието- Кюстендил Мая news pic 2
© Фокус
Стойчева, директорът на Начално училище "Свети Климент Охридски“ Евелина Димитрова, деца и граждани.

Архимандрит Исаак благопожела, от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, от името на духовенството при околията и от свое име, новата учебна година да бъде благословена от Бога и успешна за всички ученици и учители, учещи се и учащи в българските училища. На учителите той пожела  ревност и търпение в преподаването на науките, а на учениците послушание, мъдрост, любов към знанието и трупане на знания, които един ден да бъдат положени за благото на род и Родина.