Кметът на Кюстендил беше гост на празника в ОУ "Паисий Хилендарски“, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. 147 първокласници прекрачиха училищният праг в  основното училище. Те са разпределени в 6 паралелки. Гост на тържественото откриване на новата учебна година в училището беше кметът Петър Паунов.

"Богатството на България, когато прекрачва училищния праг е празник за всички ни.Благодарим за слънчевия ден и за Божията светлина, която озарява всички дечица.В иждаме това сияние и радостта и възторга на всички ученици, таке че се надяваме спорна, благословена, присъствена, както подчертават всички учители, здрава , мирна и спокойна да е новата учебна година", заяви Петър Паунов.

Кметът подчерта, че при анкетното проучване сред родителите преобладаващото мнение е да има хранене в училищата.От утре "Ученическо хранене“ е в готовност и ще осигурява храна за всички желаещи ученици.

"Тази година започваме с въвеждане на занимания по интереси с роботика. Колегите минаха много обучения, има изграден нов STEM център по природни науки, така че ще го използваме пълноценно", заяви директорът на учебното заведение Здравка Тасева.

Венцеслав ИЛЧЕВ