В Кюстендил организират форум "Избери живота“. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на "Фокус“. Форумът ще се проведе на 15 юни в сградата на Общински драматичен театър, началото е в 13.00 часа.

Партньори и гости на форума са: музикантът Атанас Пенев от Б.Т.Р.; Харалан Александров - български социален антрополог, публицист, преподавател в Нов български университет; Стефан Бакалов - началник на отдел "Борба с наркотрафика“ в Централно митническо управление – Агенция "Митници“; представители на компетентни институции.

"Най – важното е открит разговор с нашите деца, с които да бъдем партньори и заедно да се изправим срещу този бич.  Райският газ нашумя покрай абитуриентските балове , но знаем че не е само той, а за това започваме откровен диалог, който да сложи началото на серия от инициативи, целта, на които е да се предостави информация и всеки, като види опасност да може да реагира и да помагаме на хора, които са изпаднали в затруднение“, каза Петър Паунов.

По думите на кмета на Кюстендил, проблемът не е само в търговията, а в употребата. Ако няма употреба, няма да има и търговия. "Ето защо, трябва да се изправим заедно, ръка за ръка с децата ни“, сподели Петър Паунов.

Венцеслав ИЛЧЕВ