Днес от 10.00 часа в хотел "Родопи“ в Хасково, ще се проведе регионален форум в рамките на национална застъпническа кампания по проект "Ранно учене и развитие“ - част от национален проект за подобряването на майчиното и детско здраве "С грижа от 0 до 3“, съобщиха от общината.

На срещата ще бъдат представени резултати и заключения от проведено проучване на съществуващи услуги за развитие на отговорно родителство сред уязвими семейства с деца до 3г. Ще се дискутира нуждата от предоставяне на услуга за подкрепа на уязвими семейства и ще бъде представена програма за надграждане на социалните и здравни услуги за родители с деца 3 г.

Във форума ще вземат участие представители на заинтересовани институции от област Хасково. Той е част от поредицата регионални срещи за представяне на програмата за отзивчиви грижи и ранно учене и за развитие на широко достъпни услуги в подкрепа на отговорното родителство.Водеща организация по проекта е Сдружение с нестопанска цел "ЛАРГО“, Кюстендил, а партньори - Фондация "Фонд ИГА“ и Фондация "Бъдеще“, Ракитово.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Фондация "Тръст за социална алтернатива“, "Отворено общество“ и "Портикус“.