Усилени дебати се проведоха в село Хаджидимитрово по време на последната среща в населените места в Община Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Кметът Стоянова представи Програмата си за управление пред жителите на Хаджидимитрово.

В нея са включени важните за облика и културното развитие на селото обекти: ремонт на “Младежкия дом" и на читалището; изграждане на красив център (сградата, която е заемала голямо пространство от него е отчуждена и собственост на Общината); изграждане на повече пространства за младите (детски площадки, спортни съоражения), както и на нов физкултурен салон за училището; подмяна на цялото улично осветление.

Хората с вълнение приемаха цялата програма като помолиха за няколко допълнителни неща. Първото беше за строг контрол над хората, които не почистват пред дома си. По този въпрос кметът поддчерта, че за пръв път от всички срещи хората виждат проблема първо в себе си, а след това търсят отговорност от кмета на населеното места или Общината. Тази молба лесно може да бъде удовлетворена като се направи промяна в Наредба 1 и се впишат изисквания към собствениците на жилищните сгради да почистват пред домовете си.

Дойде и молба да се обезопаси детската площадка на центъра, като Галина Стоянова пое отговорност това да бъде решено в най-кратки срокове. Появи се и въпрос за узаконяване на незаконните къщи. Архитект Георгиева обясни каква е процедурата и, че се очаква амнистия от държавата, която настъпва на всеки 10 години.

Консултативният съвет включва трима души Ерджан Дерменджи, Драган Лалев и Лалчо Касев. В края на срещата кметът Стоянова се обърна към всички с молба да не вгорчават младите, а да живеят в сговор.