В Дупница се проведе "Панорама на средните училища“, предаде репортер на "Фокус“. Събитието беше организирано от Регионално управление на образованието – Кюстендил с подкрепата на Община Дупница и се състоя в спортната зала в града.

"Аз съм изключително радостна, че днес мога да открия такова събитие, като "Панорама на средното и професионалното образование в Дупница". Поздравявам организаторите на днешното събитие за тяхната инициативност и за възможността, която предоставят на учениците да се запознаят с перспективите за тяхното бъдеще. Скъпи ученици, вие сте на един съществен етап от вашия живот, а именно - изборът на средно образование. Желая ви успех във всички ваши бъдещи начинания", каза Валентина Караганова, зам.-кмет на Община Дупница.

Събитието има за цел информиране на учениците от седми клас и техните родители за предлаганите профили и професии в профилираните и професионалните гимназии от община Дупница, включени в държавния план-прием за учебната 2024/2025 и осигуряване на информиран избор и кариерно ориентиране на учениците от седми клас от училищата на територията на общината.

В панорамата взеха участие 6 професионални и профилирани гимназии и средни училища от град Дупница - ПГ "Христо Ботев", ПГ по Транспорт, СЕУ "Св. Паисий Хилендарски", ПГ по ХВХТ, ПГ "Акад. Сергей П. Корольов" и ПГОСУ.