Жителите на Бобов дол излязоха на протест пред сградата на общинската администрация, след случая с пребитата служителка на затвора в града, предаде репортер на "Фокус“.  Повече от 200 души, според организаторите, са се събрали днес. "Правим едни гражданско сдружение. То ще бъде срещу престъпленията и посегателствата в района“, обясни Орлин Делибалтов, който е и основният организатор на протеста. По думите му младежът, задържан за посегателството н жената от Бобов дол, преди година е направил същото с жена в съседния град – Дупница. Освен това е имал и други противозаконни прояви.

След последния случай в града и цялата община се надигна огромна вълна от недоволство заради безхаберието на институциите, които въпреки нарушенията не са взели адекватни мерки това семейство да бъде изселено. Според тях до този случай, при който 55-годишната служителка от затвора бе обезобразена след дързък обир за сумата от 40 лева в центъра на града, е можел да бъде избегнат, ако местната власт и органите на реда са си свършили работата. 

"Време е да се вземат мерки относно хората, пребиваващи без постоянен адрес или никакъв такъв. Бобов дол се напълни с хора, които изобщо не са от тук. Идват и се чудят, как да изкарат 5 лева. Това няма да е последният случай“, споделиха протестиращите.

Хората искат органите на реда да патрулират из града и малките населени места. Те се страхуват за собствения си живот, за този на близките си припомняйки, че случилото се с жената е било на централно място и през деня.

55-годишната жена, която беше пребита жестоко и ограбена в центъра на Бобов дол, е настанена в "Пирогов".

Припомням, че жената, която е служител в администрацията на затвора в Бобов дол, беше нападната в пешеходната зона в центъра на миньорския град. След разследване, беше арестуван 21-годишен от същия град, който е с мярка за задържане под стража.

Венцеслав ИЛЧЕВ