Оставиха в ареста задържания за грабеж на жена от Бобов дол, предаде репортер на "Фокус“. Мярката за неотклонение е спрямо 21-годишният Хр. Г. – осъждан. Той е привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с тежка телесна повреда на пострадалата жена, на 55 години от град Бобов дол. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Окръжна прокуратура – Кюстендил е привлякла Хр. Г. като обвиняем за това, че на 28 април около 19.00 часа в град Бобов дол, на пешеходната алея в местността "Свети Спас“ е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, мобилен телефон и парична сума в размер на 30 лв., от владението на жена от град Бобов дол, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – нанесъл удари с камък в областта на главата на пострадалата, с което й е причинил тежка телесна повреда.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Ваня Богоева  счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, може да се направи обоснованото предположение за съпричастност на задържаното лице към инкриминираното деяние, за което му е повдигнато обвинение. То е за тежко умишлено престъпление. Той е направил  и самопризнания.

Съдът прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление. Хр. Г. е осъждан като непълнолетен за нанасяне на средна телесна повреда и за грабеж, придружен със средна телесна повреда. Деянието по настоящето дело е извършено в изпитателния срок на наказание "лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, наложено му от Окръжен съд – Кюстендил през 2020 г. С висока степен на обществена опасност са, както деянието, така и дееца, се казва в мотивите на съда за вземане на най- тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража“.