До 10 юни е удължен срокът на конкурса за видеоклип на тема "Аз събирам разделно отпадъци от опаковки“, предаде репортер на "Фокус". Той е организиран от Община Стара Загора и Организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки "Булекопак" АД. Целта е  насърчаване участието в процеса на разделното събиране на отпадъците от опаковки и да се стимулира опазването на околната среда. Класираните участници ще бъдат обявени до 17 юни.  

Участие в надпреварата могат да вземат ученици от 1 до 12 клас, възпитаници на училищата на територията на община Стара Загора. Малолетните и  непълнолетните имат нужда от  съгласие на родител.

Видеоклипът по темата "Аз събирам разделно отпадъци от опаковки“ трябва да е с продължителност до 60 секунди. Всеки може да регистрира участие само с 1 видео. Видеоклиповете се изпращат на електронния адрес на организатора: videostzagora@gmail.com. 

Подробности за конкурса и бланка на Декларация, може да намерите тук: https://www.starazagora.bg/bg/novini/konkurs-za-videoklip-na-tema-az-sabiram-razdelno-otpadatsi-ot-opakovki-organizirat-v-stara-zagora

Рени АТАНАСОВА