Конкурс за видеоклип на тема "Аз събирам разделно отпадъци от опаковки“  организират Община Стара Загора и Организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки "Булекопак" АД, предаде репортер на "Фокус". Целта е  насърчаване участието в процеса на разделното събиране на отпадъците от опаковки и да се стимулира опазването на околната среда.

Конкурсът започна вчера, на 18 април, и е с продължителност до 12 май, включително.  Участници могат да бъдат ученици от 1 до 12 клас, които учат в училищата на територията на община Стара Загора. Малолетните и  непълнолетните имат нужда от  съгласие на родител.

Видеоклипът на тема "Аз събирам разделно отпадъци от опаковки“ трябва да е с продължителност до 60 секунди, както и  да отговаря на няколко изисквания: да е авторски видеоклип на участника; да не противоречи на морала и добрите нрави, както и да не нарушава авторски и други права, съгласно законодателството на Република България; да няма преекспониране или прекалено тъмни участъци, които пречат да се разбере смисъла на идеята във видеото; да се избягва заснемането на лога и търговски марки. С оглед опазване на личните данни на трети лица, в заснетите кадри е допустимо да присъства единствено участника в конкурса. Заснемането на трети лица е допустимо единствено в гръб или със заличено лицево изображение.

Видеото трябва да е в размер 720р или 1080р (1280px/720px или 1920px/1080px); разширение: .mp4, .mpeg4, .mov, .avi .wmv; разположение: Landscape; формат JPG, JPЕG, GIF или PNG и с резолюция не по-ниска от 72dpi. Наименованието на видеоклипа да съдържа имената и годините на участника.

 

Видеоклиповете се изпращат на електронния адрес на организатора: videostzagora@gmail.com.  Всеки участник в конкурса може да участва с един видеоклип.

Заедно с видеоклипа, участникът предоставя на организатора следните данни: име и фамилия, възраст, населено място, в което живее, име на учебното заведение, в което учи и телефон за връзка. Организаторът се задължава да използва предоставените му от участниците в конкурса лични данни само и единствено с оглед индивидуализацията на участниците за целите на конкурса. С участието си в конкурса всеки участник се съгласява изпратените от него видеоклип и данни за име и фамилия, възраст, учебно заведение и населено място, да бъдат обявявани публично от организатора на интернет страницата му и/или страницата му във Facebook.

Всеки участник попълва Декларация – съгласие за обработване на лични данни /приложена към настоящите правила/, която се изпраща заедно с видеоклипа, сканирана с подпис на родител/настойник на мейл: videostzagora@gmail.com.

Организаторът не носи отговорност ако материалите, изпратени от участниците в конкурса, нарушават нечии авторски права.  С участието си в конкурса, всеки участник се съгласява видеоклипът му и/или отделни кадри от него да бъдат използвани от организатора с некомерсиална цел, като бъдат публикувани на неговия сайт, социални мрежи, електронни медии, изложения, изложби и други обществени събития или отпечатвани върху информационни брошури за популяризиране на разделното събиране на отпадъците от опаковки и опазването на околната среда, без ограничения на времето и броя участия.

Конкурсът се провежда на два етапа. Първият етап е от 18 април до 12 май, включително, когато се изпращат видеоклиповете. Вторият етап е от 15 до 19 май, включително, когато ще се оценяват видеоклиповете и ще бъдат обявени победителите от комисия. Обявяване на победителите на интернет сайта на Организатора www.bulecopack.com и www.starazagora.bg , както и на страниците им във Facebook.

За І-во място наградата ще е Дрон, за ІІ-ро място - Екшън камера, за ІІІ-то място – Електронна книга. Те ще бъдат връчени на церемония по награждаване на 1 юни.

Един участник може да получи само една награда. Организаторът ще се свърже със спечелилите участници на посочения от тях e-mail адрес или телефон. Той не носи отговорност ако предоставените от участниците телефон/адрес за връзка се окажат неверни, непълни и/или неточни. В тези случаи наградата се връчва на следващия по ред класиран участник.

Рени АТАНАСОВА