Възпитаници на Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов“ зарадваха децата и младежите от Преходно жилище – Благоевград с подаръци в навечерието на коледните празници, съобщиха от Община Благоевград. По собствена инициатива учениците дариха 8 лаптопа и един принтер на потребителите на социалната услуга.

Техниката ще бъде използвана за обучение на децата и младежите, с цел повишаване на знанията и запознаването им в с възможностите, които дават съвременните информационни и комуникационни технологии.

Дарението бе направено в присъствието на Емилия Халилова, директор "Социална и жилищна политика" и Христо Христов, експерт "Качество на социалните услуги". По време на приемане на техниката присъства и Кремена Иванова, ръководител на Преходно жилище.

Учениците от Езикова гимназия подготвят и голям благотворителен концерт под мотото "С Коледа в сърцето, дари добро!“. Той ще се състои на 19.12.2022 г. от 18.00 ч. в зала "Пейо Яворов“, като събраните средства ще бъдат дарени на Преходно жилище – Благоевград.