Все повече се заплита казуса около сигнала на доц. д-р Стефан Дечев за нередности в Правно-историческия факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски“ – Благоевград. На пресконференция, провела се днес, от Катедра "История“ излязоха със своя позиция по казуса, като представиха и редица документи, с които да докажат своите твърдения, предаде репортер на "Фокус“.

В началото на брифинга доц. д-р Вяра Кюрова, заместник-ректор по образователни дейности - бакалавърски програми и акредитация обясни, че по време на извършената проверка от Министерството на образованието и науката в периода 11 – 13 декември 2023 година на проверяващите са били предоставени всички изискани от тях документи.

"Също така е важно да подчертаем, че твърденията на доц. Дечев за закононарушения са неоснователни, като това става ясно и от констатациите от проверката на Министерството на образованието и науката, извършена в Югозападния университет "Неофит Рилски“ и разбира се, публикувани и на техния сайт. От констатациите става ясно, че такива закононарушения с документацията в катедра "История“, съгласно Закона за висшето образование, не са установени“, каза още тя.

Повече разяснения, относно документацията, която е предоставена и на проверяващите от Министерството на образованието и науката, даде доц. д-р Снежана Димитрова, преподавател от Катедра "История“.

Очаквайте подробности!