Майката и близки на убития Пейо Пеев протестираха пред Съдебна палата в София с искане за справедливост, предаде репортер на "Фокус".

Малко преди 11 часа опечалените се събраха пред съда. За същия час бе насрочено заседанието на Апелативния съд, на което тъщата на Пейо - Красимира Трифонова, щеше отново да поиска по-лека мярка за неотклонение. 

Причината за искането отново е влошено здравословно състояние, което според защитата ѝ е несъвместимо с продължение на задържането ѝ в ареста на Националната следствена служба.

Адв. Димитър Вълков отново поиска домашен арест за Красимира, като изтъкна, че нямало категорични доказателства, че тя е извършила деянието, в което е обвинена, а вече 120 дни е зад решетките с мярка "задържане под стража". Защитата се позова и на чистото съдебно минало на Трифонова и авторитетната ѝ работа над 30 години като дипломат.

В съдебна зала и на това заседание Красимира през сълзи отново проплака, че е невинна и поиска да излезе от ареста. "Срещу мен и семейството ми действа престъпна организация! Тази организация представлява заплаха и за националната сигурност!", каза уверено Красимира пред съдебния състав, което предизвика реакция на недоволство у близките на убития Пейо Пеев в съдебната зала.

Припомняме, че в края на април съдът пусна под домашен арест дъщеря ѝ Габриела. Двете деца на същата в момента се отглеждат от родителите на Пейо. На поредно дело. В залата присъства и доказаният вече чрез ДНК тест баща на малкото дете - бившият депутат Велико Минков.