Числото три действително се оказва фатално за Николай Христов от село Рогош, който е обвинен за смъртта на своя чичо Енчо Манолов и синовете му Стефан и Веселин, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

За трети път ход на разпоредителното заседание не можа да бъде даден в близката половин година. 

Причината този път бе неявяването на адвокат Димитър Будаков, който е защитник на двама от пострадалите в процеса.

Те изрично подчертаха, че желаят той да присъства лично, защото трябва да обсъдят с него размера на гражданските искове, за които ще претендират. 

Защитата на Христов сподели, че до момента всички пострадали са имали възможността да го направят, но въпреки това няма да оспори отлагането на делото. 

Съдия Нина Кузманова уважи желанието на страните и ход не бе даден.

Тя допълни, че делото ще бъде преразпределено на друг съдия-докладчик, който ще насрочи нова дата в близките месеци.

На заседанието през февруари непълен и неясен обвинителен акт отново спъна процеса, а през януари причината за отлагането бе неуведоменяването и неявяването на роднини.

Припомняме, че Христов е обвинен, че на 06.08.2022 г. в с. Рогош чрез използване на огнестрелно оръжие - едноцевна, гладкоцевна пушка, умишлено е умъртвил повече трима мъже, както й е направил опит умишлено да умъртви 51-годишна жена.

Убиецът и пострадалите са били роднини и живеели в един двор, в който имало постройки. Те спорили за тяхната собственост. Конфликтът между роднините ескалирал и Христов отправя обидна реплика към Енчо. Часове по-късно негови роднини отишли в къщата на Николай Христов и започнали да чупят външното остъкление.

В този момент Христов изважда държаната от него незаконна пушка и открил стрелба по тях. Те получили тежки наранявания, в резултат на които настъпила смъртта им. При инцидента е била ранена жена, която е била настанена в болницата за лечение.