Три нови детски площадки са изградени в квартал "Изгрев" в Пловдив по съвместна инициатива на кмета на район "Източен" – Иван Стоянов и гражданите в района, информира кореспондент на "Фокус".

Живеещите на ул. Златорог“ №22, ул. "Преспа“ №12 и ул. "Лотос“ №1, се радват на общо 370м2, превърнати в площадки за деца в 2 възрастови групи – от 0 до 3години и от 3 до 12 години. За усмивките на малчуганите са поставени подходящи съоръжения за игра на открито, а за спокойствието на родителите е монтирано модерно осветление и видеонаблюдение.

Площадките бързо се превърнаха в любимо място за игри на най-малките и среща с приятели на техните родители.

Продължение на облагородяването на квартала е и реализирането на друг проект, иницииран от гражданите, а именно изграждането на нови паркинги.

Проблемите с паркирането в района бяха решени със сериозна политика, без компромиси – изградените паркинги на ул. "Преспа“ №2, 4 и 6,

ул. "Босилек“ и ул. "Лотос“, включват над 300 нови паркоместа, от които 10 са определени за автомобили на хора с увреждания.

Тротоарите около паркоместата са асфалтирани, осъществено е и озеленяване. На обектите е монтирано модерно LED осветление, а за сигурността се следи чрез постоянно видеонаблюдение.

Стараем се да мислим както за удобството при паркиране, така и за майки с деца и ще продължим да работим за подобряване на градската среда и качеството на живот в нея!