Мирен протест на близки и роднини на загиналите в катастрофата край Кадиево Тодор Бараков и Виктор Василев се проведе в Пловдив един час преди поредното съдебно заседание по делото, предаде репортер на "Фокус". То ще започне в 13,30 часа в Апелативния съд.

"5 години за две деца? Дрогиран дрифтаджия, организатор на гонки. Искам максимална присъда - 15 години. Той ще излезе от затвора, но нашите деца ще останат на гробищата. Винаги намират някакви вратички адвокатите. От това момче очаквам всичко - вижда ме в съда и клати главата заканително. Явно такива джигити са покровителствани от полицията", заяви за медията ни бащата на Тошко - Тодор Бараков.

През януари 2022 година съдът призна Петър Маринашки за виновен за причиняването на катастрофата след употреба на наркотични вещества. В тежкото произшествие загинаха 16-годишният Виктор и 17-годишният Тодор.

Третото момче Николай е получило средна телесна повреда. Присъдата бе 5 години лишаване от свобода и 8 години лишаване от право да управлява МПС. Наказанието трябва да се изтърпява при общ режим. 

Сега Окръжна прокуратура, близките на пострадалите и самият обвиняем протестират въпросната присъда.